Koduleht on uuenemisel. Vabandame võimalike vigade eest!

INGERIMAA ÕHTUD


Kontsert-etendus “Ingerimaa õhtud” on Noorte Segakoori Vox Populi ning lavastajate Anne Türnpu ja Eva Klemetsi koostööna valminud koorimuusika lavastus, mille sisu ulatub tänasest päevast aastatuhandete taha: soomeugrilaste loomislaulust magusate armastuslauludeni, saatjaks Ingerimaa õhtutel suvesoojast järvest tõusev udu, külasimmanitel magusvalusaid armastuslaule laulvad noored, pilades armastust ja naabripoissi ja usaldades oma valu vanale männile; sünnitades valus ja surres rahus. Läbi muretu tantsu ja laulu kumab ingerlaste valus saatus – mahajäetud külad ja kirikud, vägistatud loodus, ingerlaste küüditamine, tapmine. Eesti ühe lähema hõimurahva hääbumine.

Kontsert-etenduse aluseks on Veljo Tormise sarja “Unustatud rahvad” kooritsüklitest „Ingerimaa õhtud“, “Isuri eepos” ja “Vadja rahvalaulud” pärit laulud.

Ingerimaa mälu aitavad publiku jaoks visualiseerida vanad etnoloogilised dokumentaalkaadrid ja Polarfilmi stuudio filmitud tänapäevased võtted. Kaasa teeb Ingerimaa kohalik folklooriansambel Röntyskä, kes ehedate laulikutena veel valdavad tantsulaulude — röntuskate improviseerimiskunsti.

Kontserdid toimusid 14., 15. ja 17. juunil 2012 Okupatsioonide muuseumis (Toompea 8, Tallinn)

Noorte Segakoor Vox Populi
Dirigent: Janne Fridolin

Röntyskä Rappolakylästä

Orelil: Ulla Krigul

Lavastajad: Anne Türnpu ja Eva Klemets

Lavakunstnik: Kairi Mändla
Valguskunstnik: Triinu Suvi
Režissöör: Peeter Brambat
Helikunstnik: Ranno Tislar
Operaator: Arvo Vilu